Ny økologi
eller hvordan supermarkedet blev den vigtigste institution i vores liv, og hvorfor enhver reel frihed begynder i køkkenhaven.
Supermarkedets filosofi * Madproduktion * Menneskets stofskifte * Det fossile landbrug * Oprør fra en rapsmark * Permakulturlandbrug * Kapitalisme
Supermarkedets filosofi er at forstå kapitalismen ud fra maden, vi spiser. For mad er ikke som andre varer, vi kan købe. Uden mad dør vi. I dette foredrag retter vi blikket mod vores daglige erfaring af at handle ind i supermarkedet for at tilfredsstille vores rumlende mave. Herfra dykker vi ned i fødevarerproduktion, landbrugets historie og ikke mindst menneskets unikke og skæbnesvangre stofskifte – alt sammen for at forstå, hvordan en ny økologi er mulig.
Hvorfor interessere sig for ideen?
Mad og produktionen af mad er det mest fundamentale for mennesket. Hvis man forstår supermarkedet, forstår man kapitalismen. Så simpelt kan det siges. Ved at se på maden får vi serveret et skærpet syn for de menneskelige grundvilkår, og hvordan forandring er mulig. Ideen om ny økologi giver os en ny forståelse for køkkenhavens og kolonihavens potentiale, og undersøger nye og gamle systemer for produktion af mad, som veje til større frihed.
Hvad får jeg ud af foredraget?
Få et andet syn på supermarkedet, køkkenhaven og den mad, du spiser. Hvis du drømmer om at komme i gang med din egen have, så kan dette foredrag meget vel være det skub, du behøver. Aldrig har politisk aktivisme smagt så godt.
Målgruppe
Alle, der interesserer sig for mad, grøn omstilling og kapitalisme – og alt der imellem!